Primele rezultate din Israel. Câte dintre persoanele vaccinate cu ambele doze au luat virusul

Primele rezultate din Israel. Câte dintre persoanele vaccinate cu ambele doze au luat virusul

Israelul oferă Pfizer actualizări săptămânale de date despre campania sa de vaccinare în cadrul unui acord de colaborare care ar putea ajuta alte ţări să-şi regleze propriile acţiuni de imunizare împotriva COVID-19.

Mai puţin de 0,01% dintre persoanele care au primit vaccinul COVID-19 Pfizer au contractat virusul la mai mult de o săptămână după ce au primit a doua doză, a declarat luni un furnizor de asistenţă medicală israelian, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Rezultatele preliminare împărtăşite de HMO Maccabi din Israel au arătat că doar 20 de persoane din aproximativ 128.600 care au primit ambele doze au fost infectate de atunci cu virusul COVID-19.

Deşi datele apar în timpul unui carantine la nivel naţional care a contribuit la stoparea contagiunii acesta sunt foarte importante pentru cerecetători dat fiind gradul ridicat de vaccinare din Israel.

„Maccabi raportează că din cele 20 de persoane infectate, 50% suferă de boli cronice. Toţi pacienţii au prezentat o boală uşoară cu simptome, inclusiv dureri de cap, tuse, slăbiciune sau oboseală. Nimeni nu a fost internat sau a înregistrat febră peste 38,5C", a spus acestia.

Anat Ekka Zohar, directorul Diviziei Informaţii şi Sănătate Digitală a Maccabi, a declarat că „faptul că pacienţii infectaţi provin din profiluri diferite este în concordanţă cu rezultatele studiilor Pfizer”.

„Vom monitoriza îndeaproape aceşti pacienţi pentru a examina dacă continuă să sufere doar de simptome uşoare şi nu dezvoltă complicaţii ca urmare a virusului”, a spus ea.

Peste 2,6 milioane de israelieni au primit o singură doză de vaccin şi aproximativ 1,2 milioane au primit ambele focuri, dintr-o populaţie de aproximativ 9 milioane.

Comenteaza