Copil de 8 ani, bolnav de COVID-19, internat în stare gravă la ATI

Copil de 8 ani, bolnav de COVID-19, internat în stare gravă la ATI

Un băiat în vârstă de opt ani, diagnosticat cu COVID-19, este internat în stare gravă pe Terapie Intensivă. Este primul copil din România aflat în stare gravă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Potrivit medicilor din spital, starea lui este stabilă, dar plămânii copilului sunt foarte afectaţi. Copilul a fost diagnosticat cu Sindromul Kawasaki, o afecţiune asociată micuţilor infectaţi cu COVID-19. Simptomele au apărut în weekend, când băiatul de opt ani a început să facă febră şi să nu se simtă bine.

El a fost internat, iniţial, la Spitalul din Buzău, însă starea lui s-a agravat, motiv pentru care a fost transferat la o unitate medicală din Capitală.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, că acest caz "merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații".

"Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiți câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, gândiți-vă că asta înseamnă extrem, extrem de puțin. Vedeți că în permanență avem 500 de persoane la ATI și un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil. Sunt situații, sigur, foarte traumatizante pentru părinți. Merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații. Se întâmplă la fel și la gripă, la rujeolă. Sunt situații pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare", a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Miercuri, la nivel naţional, au fost raportaţi peste 1.700 de oameni infectaţi cu coronavirus în 24 de ore, acesta fiind cel mai negru bilanţ de până acum.

Comenteaza