Primul deces de rujeolă. Dr. Craiu, către părinți: "Ce facem oameni buni? Vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea mea!"

Primul deces de rujeolă. Dr. Craiu, către părinți: "Ce facem oameni buni? Vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea mea!"

Cunoscutul pediatru Mihai Craiu avertizează în privința epidemiei de rujeolă și a ratei scăzute de vaccinare, după ce un bebeluș de 7 luni a murit în urma infecției. 

Apelul medicului către părinți vine după ce un bebeluş de 7 luni diagnosticat cu rujeolă a murit, marţi, în judeţul Braşov - primul deces înregistrat de când a fost declarată epidemia. Potrivit INSP, copilul a fost în contact cu fratele lui, în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic.

"Nu iese fum fără foc... zice înțelepciunea populară românească. Și nici invers... dacă arde focul nu ne putem aștepta să nu iasă fum.

Cam așa și cu rujeola... Avem o epidemie, a 2a în nici 8 ani... Și ce facem cu ea?!?

Așteptăm să apară și flăcările sau acționăm acum, cu toții, cât încă iese doar fum?!?

Data trecută au fost 64 decese la ceva peste 22.000 cazuri. În 2016-19. Spune Institutul Național de Sănătate Publică în siteul CNSCBT - link în comentarii

A apărut deja o știre tragică. Dar care nu surprinde nici un specialist în domeniul infecțiilor la copil. A murit, în Brașov, un sugar în vârstă de 7 luni. Care a făcut complicații foarte grave deoarece s-a îmbolnăvit de rujeolă de la fratele său în vârstă de 3 ani. Acesta (fratele mai mare) era nevaccinat, deoarece părinții lui au refuzat vaccinarea sa. Citiți mărturia și strigătul de frustrare al unuia dintre cei mai mari specialiști în infecții la copil, doamna Profesor Oana Falup-Pecurariu, care a fost martorul acestui caz - Link în comentarii.

Ce facem oameni buni? Așteptăm să mai moară un autobuz plin de copiii? Sau așteptăm un număr și mai mare, cât într-un stadion, precum în Republica Democratică Congo?? Căci RD Congo, în 2020, din cauza pandemiei a întrerupt vaccinarea ROR. Alături de alte 23 țări din lume. Dificultăți de aprovizionare... Apoi epidemie, apoi mii de morți. Știrea apare în cea mai prestigioasă revistă științifică din lume, Nature. Link în comentarii.

Dacă cei 34 de ani de studii post-universitare intense și de practică la patul bolnavului nu sunt un argument să credeți sfatul dr Craiu, vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea părintelui Mihai Craiu. Eu, alături de soția mea (tot medic), am decis să vaccinăm ROR pe fiul nostru. Deși avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Acum Călin este un adult sănătos, arhitect și cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase universitați din lume.

Deci am putea încerca, până nu e prea târziu...", este mesajul transmis de medicul Mihai Craiu.

De la începutul anului și până la 1 decembrie, în România au fost confirmate 2.010 cazuri cu rujeolă (pojar), iar în 5 decembrie, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional.

 

 

Comenteaza