Primul român care a făcut a treia doză de vaccin anti-COVID

Primul român care a făcut a treia doză de vaccin anti-COVID
| Foto: captura ProTv

La nivel internațional, nu este luată o decizie în privința administrării unei a treia doze de vaccin, dar un român a furat startul. Un bărbat de 50 de ani din Botoșani a făcut și o a treia doză de vaccin, după ce a profitat de faptul că centrul maraton din Dorohoi era aglomerat.

Personalul a mers pe încredere și a verificat prea târziu în sistem CNP-ul pacientului. Bărbatul a fost ținut la spital câteva ore pentru monitorizare și evaluat psihiatric.

“După a doua doză parcă nu m-am simțit în apele mele. L-am făcut și pe al treilea și mă simt mult mai bine. Mi-am mai revenit un pic și cu vederea, dar și cu altele pe partea de corp Vederea era mai în ceață, picioarele mă mai lăsau, dar acum sunt mai bine. De asta am cerut și a patra doză” a declarat Gabriel Grădinariu, bărbatul vaccinat cu a treia doză de vacciin anti-COVID, citat de stirileprotv.ro.

Datele existente arată că la 6 sau chiar 8 luni de la vaccinare, se menține eficiența vaccinurilor existente și deocamdată, la nivel internațional, nu este luată o decizie în privința administrării unei a treia doze.

În cazul în care se va pune problema unei a treia doze de vaccin, foarte probabil nu va fi revaccinată toată populația, ci numai acele persoane care au avut un răspuns imunitar slab după schema completă de vaccinare, a declarat marți coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. 

Comenteaza