Primul român vaccinat cu ambele doze care a ajuns la ATI infectat cu tulpina Delta

Primul român vaccinat cu ambele doze care a ajuns la ATI infectat cu tulpina Delta

Un român vaccinat cu ambele doze de ser anti-COVID-19 este primul pacient din țară internat la Terapie Intensivă după ce s-a infectat cu varianta Delta a noului coronavirus.

Este vorba despre un bărbat de 70 de ani din Pașcani care a contractat tulpina Delta, cea care a devenit dominantă deja în Europa. Acesta este internat la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. 

Bolnavul din Pașcani este vaccinat și este puțin mai bine decât ceilalți patru pacienți de la Terapie Intensivă. A fost vaccinat la începutul anului și prezintă mai multe comorbidități, a declarat pentru News.ro managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, citat de digifm.ro.

Medicul Florin Roșu a adăugat că în spital mai sunt internați 26 de pacienți cu coronavirus, toți nevaccinați și cu forme medii ale bolii. La majoritatea dintre ei a fost identificată tulpina Delta.

Specialiștii încă analizează eficiența imunizării anti-COVID-19 cu serurile disponibile în acest moment în privința noilor tulpini de coronavirus. 

Comenteaza