Primul transplant pediatric de rinichi din acest an, la Cluj-Napoca. Copila de 8 ani a scăpat de dializă

Primul transplant pediatric de rinichi din acest an, la Cluj-Napoca. Copila de 8 ani a scăpat de dializă

Agenţia Naţională de Transplant anunţă, luni, primul transplant de rinichi la un copil, efectuat în acest an la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. O femeie de 38 de ani i-a donat fiicei ei de 8 ani un rinichi, intervenţia fiind complexă.

”Joi, 8 februarie, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, s-a efectuat primul transplant renal pediatric de la donator viu al anului 2024. Transplantul renal pediatric este un procedeu delicat şi complex, care necesită o abordare multidisciplinară şi o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate”, anunţă, luni, Agenţia Naţională de Transplant.

Instituţia precizează că o mamă în vârstă de 38 de ani i-a donat un rinichi şi astfel i-a oferit şansa de a avea o viaţă normală fetiţei sale de 8 ani cu boală cronică de rinichi şi necesar de hemodializă.

”Transplantul renal nu doar că îmbunătăţeşte calitatea vieţii acestor copii, ci le oferă şansa de a trăi vieţi normale şi sănătoase, fără dependenţa de dializă. Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, demonstrează angajamentul ferm faţă de îngrijirea pacienţilor”, a mai transmis sursa citată.

loading...
Comenteaza