Probele unei eleve aflate în carantină au fost trimise la Cluj

Probele unei eleve aflate în carantină au fost trimise la Cluj

O elevă de 15 ani de la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia, care a fost cu un grup de colegi la Carnavalul de la Veneţia, a fost plasată în carantină, după ce a informat autorităţile că are febră.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Radu Ciobotea, a declarat, pentru Mediafax, că vineri probele recoltate de la elevă au fost trimise la Cluj-Napoca pentru analize.

„Eleva din grupul sosit duminică se afla la domiciliu în izolare, dar prezintă febră în jur de 38 de grade şi a anunţat acest lucru la 112. A fost transferată la unitatea de carantină de la secţia dermato Alba Iulia de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, respectând protocolul.

Vineri dimineaţă la prima oră vor fi transmise probele la Cluj-Napoca. Este o măsură preventivă, preferăm să fie o alarmă falsă, decât o confirmare, iar în acest sens respectăm instrucţiunile primite”, a spus Ciobotea.

47 de elevi şi patru profesori de la Liceul de Arte Regina Maria au fost plasaţi în izolare la domiciliu pentru 14 zile după ce s-au întors la sfârşitul săptămânii trecute din Italia, unde au participat la Carnavalul de la Veneţia.

Comenteaza