Probleme cu raportările și la nivel mondial? OMS: Numărul real al deceselor COVID ar putea fi de două-trei ori mai mare

Probleme cu raportările și la nivel mondial? OMS: Numărul real al deceselor COVID ar putea fi de două-trei ori mai mare

Un oficial al OMS a afirmat vineri că este posibil ca numărul oamenilor care au murit din cauza pandemiei COVID-19 până acum să fi de două până la trei ori mai mare faţă de valoarea oficială anunțată.

Este posibil ca cel puţin 6-8 milioane de oameni să fi murit din cauza pandemiei COVID-19 până acum faţă de valoarea oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de aproximativ 3,4 milioane, a declarat vineri un oficial al OMS, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

"(... ) acest număr ar fi cu adevărat de două până la trei ori mai mare. Deci, cred cu siguranţă, că aproximativ 6 până la 8 milioane de decese este o estimare precaută", a declarat Samira Asma, directorul general adjunct al OMS într-un briefing de presă virtual.

Până în prezent la nivel global s-au înregistrat peste 165 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar peste 3,6 de milioane de persoane au decedat. Cel mai mare număr de decese s-au înregistrat în SUA - 588.000, Brazilia - 444.000 şi India - 291.000, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Până în prezent pe teritoriul României, au fost confirmate 1.074.297 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 29.777 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS - CoV -2 au decedat. 

Comenteaza