Profesor de sănătate publică la UBB: „Ne îndreaptăm cu pași mari spre un lockdown ca în martie și aprilie”

Profesor de sănătate publică la UBB: „Ne îndreaptăm cu pași mari spre un lockdown ca în martie și aprilie”
| Foto: adevarul.ro

Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai, spune că de îndreptăm spre 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi și că urmează o carantină ca în primăvară.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„A fost lăsat, părerea mea, intenționat un spațiu de manevră pentru politicieni să decidă în funcție de situație. Când tu vrei să protejezi populația, trebuie să ai criterii foarte clare, să iei măsuri ferme și din timp, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Părerea mea, în mai puțin de două săptămâni ajungem la două mii de cazuri pe zi și suntem pe un drum care ne îndreaptă cu pași mari spre un lockdown ca în martie și aprilie”, a declarat profesorul pentru europafm.ro.

Răzvan Cherecheş spune că avem o capacitate de testare limitată, iar în aceste condiţii ar trebui testate în special persoanele din grupe de risc.

„Este inacceptabil să prioritizezi cei care pleacă în concedii în Grecia, adică cei care duc banii din țară ca să sprijine economia altei țări. În același timp, tu nu testezi periodic personalul medical, șoferi de autobuz, cei care lucrează în supermarketuri. Aceștia sunt expuși zilnic, iar dacă unul singur e infectat, transmite mai departe ca focul.”

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza