Profesorul Nicolae Hâncu a primit medalia „Iuliu Haţieganu” a UMF Cluj

Profesorul Nicolae Hâncu a primit medalia „Iuliu Haţieganu” a UMF Cluj
| Foto: Facebook/UMF Iuliu Hațieganu

Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, a fost medaliat de UMF Cluj-Napoca la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Nicolae Hâncu este unul dintre cei mai apreciaţi, respectaţi şi renumiţi medici din România, având contribuţiile remarcabile la dezvoltarea şi prestigiul învăţământului universitar clujean şi românesc.

Prof. dr. Hâncu este membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Ştiinte Medicale din România şi preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. De-a lungul carierei sale de peste 50 de ani, a contribuit direct la înființarea Asociației Române pentru Studiul Obezității (1993), a Asociației Române de Ateroscleroză și Lipidologie (1999), a Federației Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (2001), a Asociației Române de Educație în Diabet (2001) și a Societății Române de Nutriție (2003). În 1992, a înființat Centrul Clinic de Diabet, Nutriție și Boli metabolice din Cluj.

“Este un moment extrem de important și emoționant, deopotrivă, pentru universitatea noastră, în care îl celebrăm pe distinsul profesor doctor Nicolae Hâncu. Datorită pregătirii sale excepționale, a dăruirii și pasiunii infinite cu care a contribuit, în mod remarcabil, la dezvoltarea și prestigiul școlii medicale românești, îi oferim astăzi, în semn de înaltă prețuire, medalia de onoare a Universității “Iuliu Hațieganu”. Această distincție se acordă personalităților remarcabile ale medicinii clujene, celor care ne-au purtat renumele peste tot prin țară și peste hotare. Mă simt extrem de onorată să îi înmânez această medalie domnului profesor Nicolae Hâncu în această zi deosebită, când sărbătorește și frumoasa vârstă de 80 de ani”, a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj.

Nicolae Hâncu, formatorul școlii de nutriționiști și diabetologi din țara noastră, a declarat la rândul său că datoria profesiei sale este să ajute ştiinţa în drumul spre sănătatea omului iar pe om să-l călăuzească spre sănătate.

„Datoria profesiei mele este să ajute știința în drumul spre sănătatea omului și pe el să-l călăuzească spre sănătate. Realizările, succesele și pozițiile în ierarhiile profesiei le datorez Universității mele. Azi, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este o mândrie a Clujului și a României, cu o admirabilă vizibilitate națională și internațională, având o impunătoare prestanță și un prestigiu consolidat an de an”, a declarat medicul Nicolae Hâncu.

 

Comenteaza