Proiectul de lege pentru gratuitatea medicamentelor sub 10 lei a fost respins, Tişe spune că-l reface VIDEO

Proiectul de lege pentru gratuitatea medicamentelor sub 10 lei a fost respins, Tişe spune că-l reface VIDEO
Senatorul clujean Alin Tişe, a cărui propunere legislativă de gratuitate a medicamentelor ce costă sub 10 lei a fost respinsă, spune azi că va reveni cu o altă propunere, care să includă şi reclamaţiile colegilor săi care au respins proiectul.

"USL a refuzat românilor până şi eliberarea acestor medicamente", se plânge Tişe într-o conferinţă de presă, adăugând că Asociaţia Producătorilor de Medicamente din România susţinea proiectul. "Medicamentele care costă sub 10 lei sunt medicamente banale, iar dintr-un studiu al APM rezultă că peste 10 milioane de români consumă frecvent medicamente sub 10 lei, e 80% din totalul medicamentelor consumate, dar 6% din totalul sumelor decontate de CNAS", arată el.

După ce proiectul său a fost respins în Parlament, Tişe spune că a primit sesizări de la medici de familie şi producători de medicamente, "ceea ce mă face să nu renunţ la proiect". "În ce mă priveşte faptul că au respins proiectul mă face să continuu cu acest proiect", spune Tişe. "Am discutat cu Dragoş Damian (directorul Terapia Cluj-n.red.), el este unul dintre cei cu care m-am consultat când am promovat acest proiect şi l-am motivat prezentând şi soluţia financiară - pentru că am fost întrebat "de unde bani?"", mai spune fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Tişe adaugă că va asculta întreaga discuţie din plenul Parlamentului, cu obiecţiile colegilor săi, şi le va demonta într-un proiect de lege ulterior. "Voi ţine seama de obiecţiile lor din plen, ale CNAS, ale Ministerului Sănătăţii; sper ca a doua oară proiectul să aibă şanse mai mari", mai spune Tişe.

Comenteaza