Proiectul tehnic al Spitalului Regional Cluj este aproape GATA! Urmează licitația primului pachet de lucrări

Proiectul tehnic al Spitalului Regional Cluj este aproape GATA! Urmează licitația primului pachet de lucrări

Investiția ce vizează edificarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj marchează noi pași înainte. Astfel, realizarea Proiectului Tehnic (P.T.) este într-o fază avansată, iar în perioada următoare va fi scos la licitație un prim pachet de lucrări.

Potrivit unei adrese oficiale transmise Consiliului Județean Cluj de către Ministerul Sănătății, primul pachet de lucrări va cuprinde, alături de alte operațiuni pregătitoare, organizarea de șantier și săpătura generală.

În acest sens, Ministerul solicită forului administrativ județean sprijin în vederea identificării unui spațiu de depozitare pentru cei aprox. 190.000 de mc de pământ ce se estimează că vor rezulta din săpătură.

„Mă bucur că se fac pași concreți înainte și lucrurile se îndreaptă în direcția potrivită în ceea ce privește materializarea acestui obiectiv de investiții de importanță strategică pentru regiunea de nord-vest și pentru întreaga țară. Vom continua să susținem proiectul și să acordăm sprijinul necesar pentru ca obiectivul medical să fie finalizat în termenul stabilit”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament.

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate. Estimarea este că edificarea spitalului va dura patru ani de la semnarea contractului de execuție, valoarea totală a investiției implementate prin Ministerul Sănătății fiind de 540 de milioane de euro.

Reamintim, în acest context, faptul că terenul pe care urmează să fie edificată instituția spitalicească a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012, după care forul administrativ județean și-a îndeplinit toate obligațiile asumate pentru viabilizarea acestuia. În luna noiembrie 2017 Consiliul Județean Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății pentru a se putea obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Comenteaza