Protest la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj. Medicii și asistentele au ieșit în stradă

Protest la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj. Medicii și asistentele au ieșit în stradă

Angajații Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca protestează împotriva ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, și a intenției de desființare a institutului.

Angajații Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca (ICUTR) organizează un protest luni, la ora 12:00, împotriva ministrului Sănătății. 

„Luni 28 iunie 2021, ora 12:00, va avea loc protestul angajaților ICUTR Cluj-Napoca împotriva ministrului Sănătății Ioana Mihăilă și a intenției de desființare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Protestul va avea loc în curtea instituției, pe Str. Clinicilor, Nr.4-6. Cu această ocazie va avea loc o conferință de presă în care vor fi discutate problemele grave cu care se confruntă institutul, soluțiile propuse dar mai ales totalul dezinteres al Ministrului Sănătății de a asigura continuitatea activității Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și a riscului de desființare a singurei instituții medicale capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României”, au anunțat angajații.

Zeci de angajaţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal au protestat aproape o oră în curtea unităţii medicale.

"Semnalele noastre din ultima perioadă arată acest lucru, că se doreşte transformarea ICUTR în secţie a Spitalului Judeţean. (...) Mesajul nostru de final este următorul, adresat domnului prim-ministru Florin Cîţu şi liderilor coaliţiei de guvernare. Şi avem următoarele întrebări către domniile lor. Prima întrebare: se doreşte desfiinţarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal? Dacă da, atunci să ne asumăm cu toţii acest act. Dacă nu, atunci sunt dispuşi să se aşeze la masa negocierii şi să găsim cea mai bună formulă pentru finanţarea acestui institut?", a spus fostul manager al ICUTR, Silviu Moga, care s-a retras din funcţie în urmă cu câteva zile.

Comenteaza