Psihiatru: Putin este mai instabil psihic momentan decât era Hitler în ultimele zile de viață

Psihiatru: Putin este mai instabil psihic momentan decât era Hitler în ultimele zile de viață
| Foto: https://vanguardiaveracruz.com/

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu i-a făcut un profil psihologic liderului rus, Vladimir Putin. Acesta a spus că Putin este gol de conținut uman, psihopat narcisic malign.

Vladimir Putin este în momentul de față chiar mai instabil psihic decât era Hitler la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a susținut Medicul psihiatru Gabriel Diaconu la o emisiune a televiziunii Digi24. 

De ce suferă Putin?

”Când oamenii vin la psihiatru, le asculți povestea. Prima problemă pe care o are Vladimir Putin este că el nu mai are o poveste, ca om. De-a lungul ultimului sfert de secol a devenit contopit cu președintele, respectiv cu legenda. Un om care își pierde identitatea este un om care periodic va avea agitație și va fi în căutarea unei forme de durere care să-l reancoreze în realitate. Iar durerea pentru Putin, a omului Putin, este pierderea iubirii poporului rus”, spune medicul psihiatru. 

„Putin-omul cred că îndeplinește criteriile pentru mai multe diagnostice psihiatrice. Putin-președintele este un hibrid între om și funcție. Nu există pe această lume vreun președinte de stat care să fie de capul lui. Drept urmare, Putin - președintele reprezintă un agregat dintre om și oamenii dimprejurul lui și pozițiile lor de putere și ce mai rămâne din voința lui după ce s-a intersectat cu a altora.

Mulți se întreabă dacă în cele din urmă Putin va folosi opțiunea nucleară. Putin-omul ar face-o, dar nu ar face-o împotriva altei țări, ci ar face-o împotriva propriului popor. De la Nero încoace, de când a ars Roma, există ceva în psihologia marilor tirani, anume că poporul lor nu se ridică la înălțimea grandiozității pe care ei o afișează. Acești oameni nu suportă să piardă, nu pot să-și sume eșecuri.

Adolf Hitler, în ultimele zile ale războiului, a trimis copii să lupte. Dar nici Hitler, în buncărul lui, nu era de unul singur. Marele maestru al propagandei lui i-a fost fidel până la capăt și s-a sinucis împreună cu soția și copiii. Hitler-omul nu cred că ar fi dat bomba nucleară, dacă ar fi avut-o la acea vreme, dar Putin este emanat dintr-o altă miasmă a istoriei”, mai crede Gabriel Diaconu.

Vezi analiza completă a medicului Gabriel Diaconu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24

Comenteaza