Punct de vaccinare anti-COVID la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

Punct de vaccinare anti-COVID la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

Autoritățile județului Cluj își doresc deschiderea unui centru temporar de vaccinare la Mănăstirea Nicula, care să funcționeze pe perioada pelerinajului de Sfânta Maria, în preajma zilei de 15 august.

Prefectul județului Cluj, Tasnádi István-Szilárd, alături de subprefectul Irina Munteanu, au condus ședința de organizare a procesiunii religioase ocazionată de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în prezența Înaltpreasfinției Sale Andrei Andreicuț. În cadrul ședinței de lucru a fost prezent primarul comunei Fizeșu Gherlii, domnul Vasile Lup și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Procesiunea va începe sâmbătă la ora 12:00 cu punctul de pornire de la Biserica Sfântul Nicolae din Municipiul Gherla și se va desfășura cu respectarea obligatorie a măsurilor de distanțare socială, purtarea măștii peste nas și gură și spălatul pe mâini ori de câte ori este nevoie. Persoanele care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată) nu este permis să participe.

Pe parcursul traseului vor fi amenajate puncte de furnizare a apei potabile și se are în vedere amenajarea unui centru temporar de vaccinare, iar forțele de ordine vor fi prezente în vederea menținerii ordinii și liniștii publice și a respectării măsurilor de distanțare socială.

Subprefectul Clujului a confirmat faptul că se dorește deschiderea unui centru de vaccinare temporar pentru credincioșii care merg la Nicula. „Da, avem in vedere operaționalizarea unui punct de vaccinare la Nicula, cu activitate nu doar în data de 15, ci câteva zile înainte. În cadrul nucleului județean de coordonare a vaccinării vom stabili toate detaliile legate de locație, program de funcționare, echipe și alte resurse necesare”, a transmis Irina Munteanu.

Comenteaza