Raed Arafat, despre ce măsuri se vor lua după marea relaxare de Paşte

Raed Arafat, despre ce măsuri se vor lua după marea relaxare de Paşte
| Foto: protv.ro

Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, a vorbit despre măsurile care vor fi luate după relaxarea de Paște.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vaccinarea este soluția care ne permite revenirea la normalitate, aşa cum se întâmplă deja în alte țări care au o rată de vaccinare de peste 30%, a spus Raed Arafat la Antena3.

„În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat. Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate.

În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză. Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare peste tot inclusiv la medicii de familie care va începe în săptămâna care vine.

Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare“, a spus Raed Arafat 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza