Raed Arafat, despre un posibil val patru al pandemiei: "Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim"

Raed Arafat, despre un posibil val patru al pandemiei: "Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim"
| Foto: realitatea.net

România a scăpat de curând de valul trei al pandemiei de COVID-19, însă este posibil ca numărul de infectări  să crească odată cu sosirea toamnei.  

Întrebat dacă are conturat un scenariu în cazul unui val patru al pandemiei, Raed Arafat a răspuns că posibilitatea apariţiei unui nou val există oricând "prin noi variante, prin diferite metode".

"Se adaptează totul la situaţia epidemiologică, dacă începe să se agraveze. În acest moment nu avem astfel de scenarii. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Cea mai importantă pregătire este vaccinarea şi respectarea regulilor pe mai departe şi mai ales pentru cei care pleacă în concediu să îşi aleagă unde merg. Să nu meargă în zone care sunt expuse, în care nu se ştie care e situaţia pandemică, în zone în care sunt variante despre care se ştie, pentru că există riscul să se infecteze şi să ducă mai departe", a declarat Raed Arafat miercuri, în conferința de după ședința de Guvern.

Până miercuri, în România au fost confirmate 1.079.294 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, 1.043.482 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 31.383 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Comenteaza