Raed Arafat: Suntem pe un trend crescător. Cum crede şeful DSU că poate fi controlată situaţia

Raed Arafat: Suntem pe un trend crescător. Cum crede şeful DSU că poate fi controlată situaţia
| Foto: protv.ro

„Suntem pe un trend crescător" privind numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: „Dacă sunt respectate regulile de bază", situaţia poate fi controlată.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate şi totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomeraţîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situaţia. Dacă nu, este posibil că situaţia să scape de sub control. (...) Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca şi cum cel autizolat este în puşcărie. Încercăm să protejăm comunitatea şi chiar pe persoana respectivă. Să respecte mai departe regulile de izolare din simţ civic, dacă se poate, şi să lase la o aprte toate aceste dispute pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-şi piardă viaţă, să ajungă la terapie intensivă şi să nu iasă de acolo”, a declarat la Digi24 Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea, vineri seara, că a fost creat un grup de lucru care va pune în concordanţă criteriile CCR privind carantinarea şi izolarea.

De asemenea, ministrul spunea că se aşteaptă ca numărul de cazuri să crească.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza