Breaking news Rafila a anunțat RIDICAREA restricțiilor. Masca și certificatul COVID nu mai sunt OBLIGATORII

Rafila a anunțat RIDICAREA restricțiilor. Masca și certificatul COVID nu mai sunt OBLIGATORII

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat, marți, că, odată cu renunţarea la starea de alertă se ridică și restricţiile, dar că "prudenţa şi responsabilitatea individuală cred că trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare".

"Faptul că Guvernul a hotărât ridicarea stării de alertă se ajunge într-o situație nouă în care toate restricțiile vor fi ridicate și voi face referire la ele, dar, în egală măsuriă, voi face referire și la recomandările noastre profesionale, care sunt legate de modul în care înțelegem noi lucrurile", a declarat Alexandru Rafila. 

"În primul rând, se renunță la utilizarea măștii, atât în spații deschise, cât și închise. Purtarea măștii este necesară, dar nu va mai fi obligatorie. Masca este recomandată în spațiile aglomerate. Nu vor exista limite în diverse spațiii publice, fie că vorbim despre instituții, spații comerciale. Nu vor mai exista limite în privința orarului. La nivelul legislației, care reglementează călătorille, certificatul PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat. De asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID" a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a recomandat "cu tărie":

  • Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi 
  • Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior 
  • Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic 
  • Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic 
  • La persoanenl care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral  
Comenteaza