Rafila anunță peste 100.000 de teste COVID pe zi: "Nu așteptăm pasivi că oamenii să se imbolnăvească și să se interneze"

Rafila anunță peste 100.000 de teste COVID pe zi: "Nu așteptăm pasivi că oamenii să se imbolnăvească și să se interneze"

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a afirmat miercuri că, până la sfârşitul săptămânii viitoare, în România ar urma să fie realizate zilnic peste 100.000 de teste pentru detectarea noului coronavirus.

Alexandru Rafila a declarat în debutul şedinţei de guvern de astăzi că România ar urma să ajungă în câteva zile la peste 100.000 de teste pentru identificarea infectării cu SARS-CoV-2.

"Nu așteptăm pasivi că oamenii să se imbolnăvească și să se interneze, ci am adoptat această strategie de facilitare a testării aproape de domiciliu a populației, organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților și trimiterea pentru asistență medicală spitalicească doar a celor care au nevoie. În momentul de faţă, peste 2.300 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu casele judeţene de asigurări de sănătate şi au început să testeze. Ieri, probabil, a fost cel mai mare număr de teste de la începutul acestei pandemii - am ajuns la 90.000 de teste într-o zi. Estimez că această creştere a testării va continua în perioada următoare. Vom ajunge, cred, până la sfârşitul săptămânii viitoare, bine peste 100.000 de teste efectuate. Şi, implicit, va creşte şi numărul de persoane detectate", a spus ministrul Alexandru Rafila.

Comenteaza