Rafila: Aș invita părinții la şcoală să vadă cum se va desfăşura activitatea

Rafila: Aș invita părinții la şcoală să vadă cum se va desfăşura activitatea

Profesorul Alexandru Rafila spune că pentru a elimina îngrijorărilor legate de începrea noului an școlar, părinții ar putea fi invitați să vadă cum se va desfăşura activitatea.

"În perioada următoare, când vor începe și alte tipuri de activități, sperăm să înceapă și școlile, e important ca lumea să înțeleagă că aceste activități sunt corelate cu nevoia de a păstra măsuri de siguranță.

Îngrijorarea este cauzată de incertitudini și de necunoaștere. Îngrijorarea cauzată de incertitudini trebuie lămurită de autorități, iar necunoașterea trebuie rezolvată de autoritățile locale și de cei responsabili cu funcționarea școlii la nivel local - cadre didactice, conducerea școlii.

Eu aș informa părinții, aș invita părinții înainte la școală, să vadă cum se va desfășura activitatea în școală. Asta va da încredere părinților, care vor înțelege că este esențial pentru copii să meargă la cursuri și să încerce să aibă o activitate școlară apropiată de cea normală", a declarat la Digi24, profesorul Alexandru Rafila.

Tătaru: Am văzut îngrijorare legat de mersul la școală, dar parcurile și locurile de joacă sunt pline, sunt și bunici acolo

Vineri, ministrul Sănătăţii, Nelul Tătaru, a spus că a observat îngrijorarea în privinţa deschiderii şcolilor și a subliniat că nu mersul la școală ar trebui să îngrijoreze, pentru că acolo sunt măsuri stabilite, ci faptul că parcurile sunt aglomerate, inclusiv cu bunici.

"Am văzut îngrijorarea legată de acest început de an școlar, dar să ne gândim că vedem parcurile și locurile de joacă aglomerate, vedem și bunici acolo, lipsa măștilor, a unui dezinfectant.

Să nu ne temem de reluarea școlii când avem cadru legal cu norme! Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste reguli dincolo de școală", a declarat Nelu Tătaru.

Comenteaza