Rafila: Campania de vaccinare anti-COVID trebuie realizată de profesioniştii din sănătate, nu politizată. Lucrăm la un pachet de informaţii

Rafila: Campania de vaccinare anti-COVID trebuie realizată de profesioniştii din sănătate, nu politizată. Lucrăm la un pachet de informaţii

Ministrul Sănătăţii, Alenxadru Rafila a declarat, miercuri, că se doreşte o revitalizare a campaniei de vaccinare, în România, afirmând că până acum am avut o campanie de promovare şi mai puţin de informare.

”Trebuie să creştem ponderea informării, pentru că noi, până acum, am avut o campanie de promovare a vaccinării, în absenţa informării, şi acest lucru trebuie să se schimbe”, a spus ministrul Alexandru Rafila, miercuri, într-o conferință de presă. 

Ministrul a precizat că ”această campanie trebuie realizată de profesioniştii din sănătate, sau alte persoane, cu mare autoritate profesională, credibile, şi să nu fie în niciun fel politizată”. 

”Lucrăm încât să avem un pachet de infromaţii adaptat pentru populaţie, care să fie diseminate atât la instituţiile publice din sănătate, DSP-uri, dar şi la organizaţiile pacienţilor şi cele profesionale. Am contactat deja principalele organizaţii ale pacienţilor, ONG-rui cu activitate relevantă în domeniu, astfel încât să avem la nivelul Ministerului Sănătăţii un Comitet consultativ de parteneriat pentru sănătate, care să ne ajută la semnalarea oricăror disfuncţionalităţi sau prin intermediul cărora să putem colabora cu organizaţiile de pacienţi sau cu ONG-uri”, a mai spus Rafila. 

Comenteaza