Rafila: Centrele de evaluare COVID rămân deschise. Pandemia nu a trecut

Rafila: Centrele de evaluare COVID rămân deschise. Pandemia nu a trecut

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că activitatea centrelor de evaluare COVID va continua, menţionând că pandemia nu a trecut şi că sunt în continuare multe cazuri de infectare.

"Centrele de evaluare îşi vor continua activitatea în perioada următoare. Pandemia nu a trecut, avem în continuare un număr important de cazuri şi ne dorim ca aceste centre să îşi continue activitatea, astfel încât pacienţii să poată fi evaluaţi complet şi trataţi, să primească medicamentele în centrele de evaluare", a afirmat ministrul Alexandru Rafila, într-o dezbatere online.

El a spus că sunt necesare şi centrele de recuperare a pacienţilor după ce au făcut boala.

"În zona centrelor de recuperare a pacienţilor care au fost infectaţi cu COVID-19 trebuie să devină şi acestea o preocupare. Lucrăm în acest sens pentru că recuperarea pacienţilor, în general, şi cei care au trecut prin infecţia cu coronavirus, în special, este în mod evident necesară", a adăugat Rafila, conform Agerpres.

În România sunt depistate încă zilnic mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.913 îmbolnăviri, iar alți zeci de pacienți confirmați cu virusul au murit (detalii AICI).

Comenteaza