Rafila: Comportamentul uman lipseşte de multe ori în spitale. Tratăm uneori pacienţii distant, când ei au nevoie de foarte multă atenţie, empatie şi grijă

Rafila: Comportamentul uman lipseşte de multe ori în spitale. Tratăm uneori pacienţii distant, când ei au nevoie de foarte multă atenţie, empatie şi grijă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a afirmat, joi, că de multe ori pacienţii sunt trataţi de personalul medical distant și că "dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate din România trebuie să lucrăm mult în educarea oamenilor, a personalului medical".

Alexandru Rafila a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Iași, că lipseşte de foarte multe ori comportamentul uman în spitalele din România şi că din acest motiv încrederea românilor în sistemul medical este afectată.

"Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori şi încrederea în sistemul public, în general, şi sistemul de sănătate, în particular, este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant, când ei au nevoie de foarte multă atenţie, de foarte multă empatie, foarte multă grijă. Dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate din România trebuie să lucrăm mult în educarea oamenilor, a personalului medical şi să politizăm mai puţin lucrurile", a afirmat Alexandru Rafila la inaugurarea oficială a Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, conform Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a dat ca exemplu spitalul de Neurochirurgie din Iaşi pe care l-a vizitat în cursul zilei de joi, care a fost modernizat în perioadele în care Consiliul Judeţean Iaşi a fost condus succesiv de PSD şi PNL.

"Este un spital în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. A fost începută modernizarea în timpul unei administraţii, continuată de cealaltă administraţie. Este un exemplu de continuitate. Cred că nu trebuie să fie dedicat unui scop politic, ci oamenilor din acest judeţ. Dacă vom aborda în felul acesta lucrurile, oamenii care au sau nu au opţiuni politice, au nevoie de servicii medicale, iar datoria noastră este să îi servim indiferent din partea cărui partid politic suntem", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza