Rafila: Copiii ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională. De 1 Iunie îl provocăm pe ministrul Cîmpeanu să introducă cât mai repede cursurile de sănătate în şcoli

Rafila: Copiii ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională. De 1 Iunie îl provocăm pe ministrul Cîmpeanu să introducă cât mai repede cursurile de sănătate în şcoli

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, că sprijină, de 1 Iunie, lansarea unei acţiuni pentru introducerea educaţiei de sănătate în şcoli cât mai repede și îl provoacă pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în acest sens.

Alexandru Rafila a fost întrebat de un copil, miercuri, în cadrul Forumului Național organizat de Salvați Copiii România, cu ocazia zilei de 1 iunie, dacă el consideră că trebuie insistat pe sănătatea emoţională în şcoli. 
 
“Educaţia pentru sănătate nu se referă la un domeniu strict ştiţi mulţi o asociază… discutăm numai despre educaţia sexuală sau despre igienă. Este vorba de un ansamblu. Sănătatea emoţională este extrem de importantă şi nu numai pentru voi, ci şi pentru întreaga societate. Eu cred că ar trebui să facem cursuri şi mulţi dintre cei care sunt în politică sau în poziţii de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoţională pentru ca atunci când iei o decizie trebuie să te gândeşti totdeauna la impactul deciziilor tale asupra modului de funcţionare a societăţii şi asupra emoţiei, asupra afectivităţii care trebuie să existe în comunităţi, între oameni, între copii, între adulţi”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
 
“Gândiţi-vă numai la un singur lucru că de foarte multe ori conflictele între copii sau conflictele între copii şi adulţi sunt din cauza imperfecţiunii, dacă vreţi acestei componente emoţionale, care de multe ori o considerăm ruşinoasă, inutilă. Nu vrem să vorbim despre trăirile noastre şi cred că avem foarte multe lucruri de făcut în domeniul ăsta”, a mai spus Alexandru Rafila. 
 
Ministrul Sănătății l-a provocat, cu această ocazie, pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, să înceapă o campanie pentru introducerea educaţiei de sănătate în şcoli cât mai repede. 
 
“Haideţi să facem un lucru acum. Îl provocăm şi pe domnul ministru Câmpeanu cu această ocazie pentru că tot e 1 iunie şi să fie 1 iunie 2022 ziua când declanşăm, dacă vreţi, o acţiune de sprijin la nivel naţional pentru introducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli cât mai repede, care trebuie făcută trebuie făcută de cadre didactice care sunt instruite în acest scop, în principiu profesori de biologie, diriginţi. Noi le punem la dispoziţie cât de curând un o curriculă de pregătire. Trebuie să începem să formăm cadre didactice”, a mai transmis Rafila.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...