Rafila: COVID a revenit şi în România, ca şi în alte ţări. Avem circa 2.000 de cazuri pe zi

Rafila: COVID a revenit şi în România, ca şi în alte ţări. Avem circa 2.000 de cazuri pe zi

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a explicat că virusul care provoacă COVID-19 a revenit în România, fiind înregistrate în jur de 2.000 de cazuri de infectare pe zi.

„A revenit şi în România, ca şi în alte ţări. În momentul de faţă avem circa 2.000 de cazuri pe zi. Formele nu sunt aşa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început şi o să terminăm foarte rapid achiziţia unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de faţă pe piaţă”, a afirmat Alexandru Rafila, joi, la Europa FM, întrebat fiind dacă a revenit COVID în România.

Acesta a spus că vineri va fi o şedinţă cu spitalele din Bucureşti „să vedem dacă există probleme în ceea ce priveşte spitalizarea pacienţilor”.

„Sunt oameni şi mulţi dintre ei preferă să rămână spitalizaţi câteva zile, chiar dacă tratamentul se poate face ambulatoriu şi noi o să venim în întâmpinarea acestor pacienţi sau a pacienţilor care au comorbidităţi, încât să asigurăm spitalizarea”, a precizat.

În privința unei eventuale aglomerări a spitalelor, Rafila a spus că „în anumite zone este posibil să apară, unde sunt aglomeraţii mari urbane, cum este Bucureştiul. Opinia mea este că acest val va mai continua circa o săptămână - două, iar apoi va scădea numărul de cazuri (...) Recomandarea utilizării măștii rămâne, mai ales pentru o persoană care este simptomatică, atunci când merge în comunitate. E o chestiune de responsabilitate, când suntem răciți, să încercăm să nu răspândim infecția”.

Comenteaza