Rafila, despre testarea națională COVID-19: "Vor fi probabil zeci de mii de teste"

Rafila, despre testarea națională COVID-19: "Vor fi probabil zeci de mii de teste"

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, că testarea populației pentru COVID-19 se va face cel mai probabil din a doua jumătate a lunii iunie, urmând să fie recoltate „zeci de mii de probe”.

Profesorul Alexandru Rafila a explicat, duminică seara, la Digi24, ce testarea anunțată de ministrul Nelu Tătaru.

“E vorba de un studiu de seroprevalență, seroepidemiologic, care se va face la nivel național. Metodologia adoptată este a OMS și vor exista consultări în această săptămână, încât planul care a fost pus la punct de colegii de la INSP să poată să fie dezbătut împreună cu experții OMS și eventual corectat dacă sunt cumva lucruri care ar putea fi îmbunătățite. În cursul lunii iunie probabil se vor strânge serurile de la cei care vor participa la acest studiu, iar în a doua parte a lunii iunie, luna iulie, vor fi făcute testele. Probabil o să fie niște zeci de mii de teste la nivel național”, a spus Alexandru Rafila. 

Medicul a explicat că se vor folosi cele mai bune teste existente pe piaţă în acel moment pentru a vedea care este procentul de populaţie care a trecut deja prin boală şi pentru a putea fi făcute aprecieri cu privire la ce urmează.

Comenteaza