Rafila: Nu există niciun fel de contraindicaţie absolută pentru bolnavii cronici. Este exact invers: ne protejăm prin vaccinare

Rafila: Nu există niciun fel de contraindicaţie absolută pentru bolnavii cronici. Este exact invers: ne protejăm prin vaccinare

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage atenția că bolile cronice reprezintă un factor de risc pentru o boală gravă și spune că nu există "contraindicaţie absolută" în ceea ce priveşte vaccinarea.

"Bolile cronice pe care le au oamenii reprezintă un factor de risc pentru o boală gravă şi atunci, ca să evităm boala gravă, ne vaccinăm. Nu există niciun fel de contraindicaţie absolută. Adică mulţi spun «eu am alergie, nu pot să mă vaccinez, eu am hipertensiune, nu pot să mă vaccinez». Nu e adevărat, este exact invers. Ne protejăm prin vaccinare, dacă vreţi, eu fac o declaraţie publică acuma: vreau să spun tuturor adevărul despre vaccin - vaccinul este foarte bun, protejează de boala gravă, protejează de deces. Şi eu, şi membrii familiei mele ne-am vaccinat, nu avem niciun fel de probleme, aşa că vă rog să aveţi încredere că asta este soluţia pentru cei care au boli cronice: să-i protejăm prin vaccinare, altceva nu avem în momentul de faţă la îndemână şi s-a demonstrat că decesele, de exemplu, se reduc de cel puţin 10 ori la persoanele care au fost vaccinate", a declarat, astăzi, Alexandru Rafila, citat de News.ro, în cadrul unei dezbateri pe tema vaccinării organizate de Agenţia Naţională pentru Romi la care au participat și dr. Valeriu Gheorghiță, dar și dr. Raed Arafat.

Alexandru Rafila le-a recomandat liderilor comunităţii ca atunci când se vaccinează ei sau familiile lor să facă public acest lucru. 
 
"Boala, din păcate, nu alege. Oamenii buni se îmbolnăvesc, la fel ca şi oamenii mai puţi buni. (...) Să ştiţi că vaccinarea, testarea, protejarea celor cu care trăim zi de zi sunt un gest de iubire”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Comenteaza