Rafila, prima reacție în cazul stenturilor luate de la morți: "N-aș vrea să comentez asupra acestui aspect"

Rafila, prima reacție în cazul stenturilor luate de la morți: "N-aș vrea să comentez asupra acestui aspect"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu poate comenta cazul medicului Dan Tesloianu de la Iași, acuzat că a reimplantat pacienților săi dispozitive cardiace luate de la cadavre, deoarece este o anchetă în curs.

Alexandru Rafila a refuzat să comenteze în vreun fel cazul medicului Dan Tesloianu de la Iași, acuzat că a recolta stenturi de la morți pe care le reimplanta pacienților săi.

"Eu n-aș vrea să comentez asupra acestui aspect, știți bine că e o anchetă penală în derulare. Noi ne-am făcut datoria și Parchetul General a menționat acest lucru, din punct de vedere al furnizării întregului sprijin și a informațiilor necesare pentru soluționarea cât mai rapidă a acestui caz", a spus Rafila.

Pe de altă parte, ministrul Rafila a spus că "în mod evident, dacă pe un echipament scrie că e de unică folosință, e de unică folosință".

"Dacă ai o seringă de unică folosință, e clar că poți să o folosești a singură dată, nu poți s-o folosești de mai multe ori. Cred că lucrul ăsta trebuie să fie clar pentru toată lumea.

Din ce cunosc, a existat și finanțare suficientă pentru acest program din partea Casei Naționale de Aigurări de Sănătate.

Eu nu pot să comentez dacă mai există sau nu mai există o astfel de practică, eu singurul lucru pe care-l pot spune e dacă e legal sau nu în România o astfel de practică, or legislația în vigoare nu permite acest lucru. Din cauza asta n-aș vrea să comentez mai mult și să lăsăm organele de cercetare penală să-și facă datoria", a spus Rafila.

Acesta a completat "că e corect să lăsăm anchetatorii să-și termine treaba să nu încercăm să influențăm" cercetările.

Ministrul a dat asigurări că "Ministerul Sănătății în ultimul an a demonstrat că nu tolerează faptele de corupție".

"Când există astfel de fapte, care până la urmă sunt fapte de corupție, scade încrederea nu numai în sistemul de sănătate, în orice sistem care validează astfel de fapte, dar noi nu facem acest lucru, dimpotrivă: cred că prin tot ce a făcut Ministerul Sănătății în ultimul an a demonstrat că nu tolerează faptele de corupție și derulează și activități preventive susținute și vom veni cu precizări în perioada imediat următoare", a declarat ministrul Alexandru Rafila, la B1TV.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza