Rafila: Sunt persoane care beneficiază de concedii medicale în mod repetat și medici care eliberează multe concedii. Acolo e de verificat

Rafila: Sunt persoane care beneficiază de concedii medicale în mod repetat și medici care eliberează multe concedii. Acolo e de verificat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat joi că există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale şi crede că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare.

”Preocuparea primului ministru are o anumită justificare, sau este justificată pentru că există într-adevăr zone unde există prea multe prescripţii. Eu nu vreau să mă refer aici neapărat la patologia în sine şi o să mă refer la faptul că există fie persoanele care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie care revine tot timpul ca şi obişnuinţă, într-un fel, sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale. Cred că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare, să vedem cine eliberează cantităţi foarte mari de certificate de concediu medical şi în mod evident trebuie să vedem dacă acest lucru este justificat de realitate”, a spus Rafila, întrebat fiind despre reacţia premierului Marcel Ciolacu privind concediile medicale.

Acesta a menţionat că aceste ”cantităţi foarte mari” de certificate de concediu medical ”este un lucru care îl preocupă prim-ministru şi exemplele pe care le-a dat au fost legate de frecvenţa concediilor medicale, primele patologii care sunt implicate fiind legate de afecţiunile coloanei vertebrale şi de infecţiile respiratorii”.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi, că au fost date 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate şi 187.000 de concedii medicale pentru strănutat şi răceală şi s-a arătat nemulţumit că pentru astfel de afecţiuni se dau concedii medicale pentru care ar trebui aplicată scutirea de impozit, dacă acest lucru va fi aprobat şi de Camera Deputaţilor.

Comenteaza