Rafila: „Trebuie un trend de două săptămâni ca să apreciem situația"

Rafila: „Trebuie un trend de două săptămâni ca să apreciem situația"

Medicul Alexandru Rafila a spus, vineri, că peste o săptămână vom ști care este trendul epidemiei cu COVID-19 în România, asta după ce acum numărul mediu de cazuri zilnice este dublu față de cel din săptămânile anterioare.

Profesorul Alexandru Rafila a atras atenția, la Digi24, că numărul de cazuri de coronavirus, în medie, în ultima săptămână față de cea anterioară s-a dublat și a atras atenția că sunt mai multe internări decât externări ale bolnavilor de COVID-19.

"Trebuie un trend de două săptămâni ca să apreciem situația. Avem o săptămână de creștere la o medie de circa 265 de cazuri zilnic, o dublare a numărului de cazuri mediu față de săptămânile anterioare. Trebuie să vedem dacă se stabilizează la 350 de cazuri, ceea ce eu sper din tot sufletul, să nu depășim acest prag”, a spus Alexandru Rafila.

Medicul Rafila a precizat că lucrurile pot fi ținute sub control dacă se vor îmbolnăvi mai multe persoane tinere, fără boli, însă situația poate deveni îngrijorătoare dacă vor fi infectate mai multe persoane vârstnice și a subliniat că e important ca oamenii să respecte măsurile de protecție.

"Este important să ne concentrăm să încurajăm oamenii să respecte măsurile de protecție care pot face diferența între o vară acceptabilă din punct de vedere al infectărilor și o vară agitată cu diverse probleme care pot apărea în focar sau intensificarea transmiterii comunitare", a precizat Alexandru Rafila.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele trei zile au fost depistate zilnic peste 300 de cazuri noi.

Comenteaza