Video Răzvan Cherecheș răspunde: "Pot lua COVID-19 la toaletă, dacă intru după o persoană infectată?"

Răzvan Cherecheș răspunde: "Pot lua COVID-19 la toaletă, dacă intru după o persoană infectată?"
| Foto: Captura Facebook

Ne putem infecta cu COVID-19 la toaletă, dacă folosim toaleta după o persoană infectată? Expertul în sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş, răspunde la la această întrebare.

 

Răspunsul este: „Da! După ce o persoană a utilizat toaleta, dacă trage apa fără să coboare capacul bolului de veceu se creează un nor de aerosoli care conține fecale, urină, orice s-a depus în bolul de veceu. Persoana iese din toaletă, tu intri și inhalezi norul de aerosoli și ai șansa să te infectezi pentru că virusul se transmite și prin fecale”, explică expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș pe pagina sa de Facebook, în ep. 31.

Răzvan Cherecheş spune că modalitățile de protecție sunt cât se poate de simple și recomandă ca persoana care merge la toaletă să se asigure că întotdeauna coboară capacul bolului de veceu înainte de a trage apa, ca să protejeze persoana care va folosi vasul mai târziu.

De asemenea, atunci când înaintea persoanei care merge la toaletă a fost o persoană este recomandat să se aștepte să treacă 5 minute înainte să intre în toaletă, „astfel încât norul de aerosoli să aibă timp să coboare pe sol”. În plus, spălarea mâinilor cu apă și săpun trebuie să se facă întotdeauna după utilizarea toaletei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza