Răzvan Cherecheş condamnă relaxarea restricţiilor. "Va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal"

Răzvan Cherecheş condamnă relaxarea restricţiilor. "Va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal"
| Foto: Digi24

Profesorul de sănătate publică de la UBB Cluj, Răzvan Cherecheş, condamnă gestul politicienilor de a relaxa restricţiile antiepidemice. Acesta spune că relaxarea purtării măştii pentru toţi va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Răzvan Cherecheş atrage atenţia asupra faptului că centrul CDC din SUA a aprobat renunţarea la măşti doar pentru cetăţenii vaccinaţi, în schimb autorităţile din România, prin decizia de a renunţa de mâine cu toţii la masca de protecţie în exterior, chiar dacă nu suntem vaccinaţi, vor frâna vaccinarea şi vor induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal.  

CORECT = renunţarea la măşti pentru cei vaccinaţi (CDC în SUA)
INCORECT = renunţarea la măşti în exterior pentru toată lumea (România)

Cherecheş a adus argumente în favoarea afirmaţiei sale. "Dacă le dai studenţilor un test şi le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învăţat 10 ore sau nu au învăţat deloc - nimeni nu va mai învăţa nimic pentru testul următor."

"Liderii noştri nu au curajul şi responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupaţi să nu se supere oamenii!

Relaxarea purtării măştii pentru toţi va duce la scăderea ritmului de vaccinare şi va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal!

Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinaţi ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) şi i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze", a scris profesorul pe pagina sa de Facebook. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza