Reacții dure după ce s-a aflat că jumătate dintre profesorii din Cluj NU vor să se vaccineze

Reacții dure după ce s-a aflat că jumătate dintre profesorii din Cluj NU vor să se vaccineze

Reacții dure după ce Inspectoratul Școlar Județean Cluj a anunțat că doar 55% dintre cadrele didactice, personalul didactic auxiliar, dar și personalul nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar vor să se vaccineze. Posibil ca profesorii care nu vor să se vaccineze să fie mai preocupați de numerologie și horoscop iar planetele nu s-au aliniat momentan pentru vaccinare.

Mihaela Miroiu: „Eu inteleg din asta că:

1. Acelor profesori le convine sa nu meargă la școală, dar în schimb să pretindă că rezultatele slabe nu au legatura cu ei, ci cu învățământul online. Sau:

2. Nu dau doi bani pe cunoașterea științifică, deci nici pe vaccin. Dar atunci de ce si-au ales profesia asta? Sau:

3. Nu sunt nici șmecheri, nici ignoranți, dar au mintea atât de odihnita încât dorm usor pe refrenul: Bilghetz ne bagă cipu. Astfel va vedea toată lumea ce nu e in capul nostru.

Sau: 4. Combinatii catastrofale între 1, 2 și 3”.

Ciprian Mihali: „Clujul, oraș cu cinci universități.
Clujul, oraș cu licee și școli de elită.Clujul, oraș european.
Dar și Clujul, orașul cu Funar primar vreme de 12 ani”.

Vaccinarea în rândul cadrelor didactice poate influența inclusiv decizia de redeschidere a școlilor, atrage atenția președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar clujean, Lucia Cojocaru.

„Eu spun că nu este o informare încă îndeajuns făcută în rândul colegilor noștri. Bineînțeles că nu au acea siguranță și acea încredere în acest vaccin, care ar trebui popularizat în discuțiile pe care le au atât la nivelul grupurilor, cât și pe diferite canale, ca să fie mai bine informați.

Decizia le aparține, nu poate nimeni să îi oblige. Dar trebuie să fie conștienți acești colegi că dacă își doresc, și asta este concluzia majorității colegilor, că doresc să se revină în incinta școlilor, atunci prevenția asta trebuie să fie primordială”, a declarat Lucia Cojocaru.

Comenteaza