REALITATEA TV CLUJ: Spitalul CFR din Cluj, la un pas de desfiinţare VIDEO

REALITATEA TV CLUJ: Spitalul CFR din Cluj, la un pas de desfiinţare VIDEO
Deşi acolo sunt trataţi anual sute de bolnavi, în special foşti sau actuali angajaţi ai CFR şi familiile acestora, condiţiile din unitatea sanitară lasă mult de dorit. Bolnavii stau înghesuiţi în saloane mici, clădirile sunt degradate, iar banii pentru medicamente sunt din ce în ce mai puţini.

Până acum câţiva ani Spitalul CFR a fost în subordinea Ministerului Transporturilor. Acum, acest minister nu se mai ocupă de unitatea medicală, ci aceasta se află în grija Ministerului Sănătăţii.

Numai că directorul spitalului spune că, de fapt, angajații sunt ai nimănui, cer insistent clarificarea situaţiei juridice şi să fie preluaţi de autorităţile locale.

Deşi clădirea spitalului stă să se prăbuşească, pacienţii vin să se interneze aici pentru că sunt bine trataţi. Şi nici nu le pasă că stau înghesuiţi câte cinci în nişte saloane înguste.

Până acum situaţia de la Spitalul Universitar CFR din Cluj a fost doar discutată, fără să existe rezultate concrete.

Dacă până la sfârşitul acestui an condiţiile precare din spital nu vor fi îmbunătăţite, unitatea îşi pierde autorizaţia de funcţionare şi îşi va închide porţile.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza