RECORD de cazuri COVID la copii și adolescenți. Câți sunt în spital

RECORD de cazuri COVID la copii și adolescenți. Câți sunt în spital

Peste 3.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate, în ultimele 24 de ore, în rândul copiilor și adolescenților.

Astfel, de ieri până astăzi, 3.377 de copii și adolescenți au fost confirmați cu noul coronavirus, mai exact, 1.141 de cazuri la categoria de vârstă 0-9 ani și 2.236 la categoria 10-19 ani. Conform datelor GCS, acesta este cel mai mare număr de infectări zilnice raportat la aceste categorii de vârstă, de la începutul pandemiei.

În acest moment, în spitalele care tratează pacienți COVID sunt internate 4.218 de persoane, din care 348 sunt minori, 337 fiind internați în secții, cu 20 mai mult decât în ziua anterioară și 11 la ATI, cu 10 mai puțin decât în ziua anterioară.

Rafila: Nu menţinem şcolile deschise cu orice preţ, dar trebuie să fim conştienţi că şa-zisa şcoală online duce la consecinţe foarte serioase

„Sunt 337 de copii internaţi în secţii şi ieri au fost 338. Cu unul mai puţin decât în ziua precedentă, în ciuda numărului mare de cazuri înregistrate în cursul zilei de azi. Înseamnă că numărul de internări a fost echivalent cu numărul de copii nou internaţi în aceste secţii. (…) Oricum, fie că discutăm despre copii, fie că discutăm despre adulţi, vedem că presiunea pe spitale, în ciuda numărului mare de cazuri, nu mai este similară cu ceea ce s-a întâmplat în valul 4”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, marți, în cadrul unei dezbateri organizată de „Salvați Copiii”.

În legătură cu funcționarea școlilor, Rafila a spus că nu se menţin deschise „cu orice preţ”, însă întreruperea activităţii şcolare faţă în faţă duce la „consecinţe serioase” pentru copii.

„Nu menţinem şcolile deschise cu orice preţ, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că întreruperea activităţii şcolare şi aşa-zisa şcoală online, că mulţi dintre copii nu au acces la şcoală în mod real online, duce la consecinţe foarte serioase asupra evoluţiei acestor copii şi lucrul acesta trebuie foarte bine înţeles”, a explicat ministrul.

Comenteaza