Rectorul UMF, Anca Buzoianu: "În vara lui 2021, ne vom putea întoarce la ceea ce numim noi viaţă normală"

Rectorul UMF, Anca Buzoianu: "În vara lui 2021, ne vom putea întoarce la ceea ce numim noi viaţă normală"

Prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, a vorbit într-un interviu pentru MedicHub despre vaccinul anti-COVID, campania de vaccinare şi revenirea la "normalitate".

Prof. dr. Anca Buzoianu spune despre vaccinurile anti-COVID că au fost dezvoltate într-un timp record. Ceea ce, nu s-a întâmplat niciodată, adică a fost un efort conjugat al întregii omeniri pentru realizarea acestui vaccin.

"Părerea mea este că, după ce se va începe vaccinarea, într-un interval de 2-3 luni în care va mai trebui păstrată distanţarea, va începe să scadă numărul de infectări, astfel încât, în vara lui 2021, ne vom putea întoarce la ceea ce numim noi viaţă normală"

Aceasta mai spune că efectul vaccinului va fi vizibil şi ne vom întoarce în vară la viaţa noastră dinainte. "În acelaşi timp, sper din inimă că medicamentele care sunt în curs de autorizare, pentru tratatea bolii, vor fi gata într-un final, şi, în momentul în care vom avea un antiviral (...), alta va fi percepţia omului asupra bolii".

Prof. dr. Anca Buzoianu a afirmat că va fi printre cei care se vor vaccina cât de repede posibil, împreună cu întreaga familie.

Pe de altă parte atrage atenţia asupra campaniilor de dezinformare ale antivacciniştilor. " Cred că profesioniştii ar trebui să fie mult mai atenţi în comunicare, mai ales că trebuie să vorbeşti pe bază ştiinţifică şi să nu ne luăm după antivaccinişti sau fake-news-uri care sunt acum atât de la modă. Cred că trebuie să avem o mare responsabilitate în ceea ce spunem, mai ales că suntem în poziţia de a fi ascultaţi de foarte multă lume. În general, medicii trebuie să se exprime foarte atent şi să ţină seama că sunt un exemplu pentru populaţie", a mai adăugat rectorul UMF.

Comenteaza