Reprezentant OMS Europa, apel către români: Vă implor să vă vaccinați! Următoarele mutații ar putea afecta copiii!

Reprezentant OMS Europa, apel către români: Vă implor să vă vaccinați! Următoarele mutații ar putea afecta copiii!

Dorit Nitzan, directorul pentru Situații de Urgență din cadrul OMS Europa, a lansat joi un apel la vaccinare către români și a afirmat că există un risc ca în țara noastră să apară o variantă nouă de coronavirus.

„În ultimele zile am văzut că rata infectărilor a scăzut, că rata vaccinării a crescut. Totuși, mulți oamenii mor și fac forme foarte grave, vedem o pandemie a celor nevaccinați. E timpul să credem în adevărul științific. Este timpul să lucrăm împreună, să credem în evidență, să credem în medicină și în sănătate. Să salvăm vieți. (...) Vaccinurile administrate în România sunt aprobate, validate, cu studiile clinice încheiate. Nu am avut niciodată atât de multe persoane vaccinate cu același ser la nivel global.

Suntem în război cu un virus care nu are, nu cunoaște granițe și limite. Nu este o creatură sofisticată, dar știe cum să supraviețuiască, iar următoarele variante, următoarele mutații ar putea afecta copiii, deci să fim atenți atenți și să acționăm rapid. (...) Vă rog, vă implor să vă vaccinați! Nu sunt singurele măsuri. Purtăm mască, păstrăm distanța. Să acționăm, să fim solidari și în armonie. (...) Fiecare viață contează. Suntem aici să salvăm vieți și generațiile viitoare. E momentul să fim împreună. Trebuie să fim un scut. Dacă suntem ca un zid întreg virusul nu se va putea infiltra. Dar dacă avem găuri în zid, va pătrunde și se va schimba. În toate comunitățile în care nu este o rată mare de vaccinare, vedem variante noi, mutații. Desigur că se poate întâmpla și aici (n.r. în România). S-a întâmplat în India, în Marea Britanie, în alte țări. Am văzut asta. Este un risc”, a spus expertul Dorit Nitzan, într-o conferință de presă la Colegiul Medicilor din România.

Comenteaza