Revine COVID-19. O nouă variantă a virusului se răspândește rapid în Europa

Revine COVID-19. O nouă variantă a virusului se răspândește rapid în Europa

Coronavirusul revine cu o nouă variantă, iar numărul persoanelor confirmate pozitiv este în creștere.

Noua variantă a Covid-19, Eg.5, a devenit repede a doua cea mai populară din lume. Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu noua variantă este în creștere în mai multe țări, printre care se numără și Italia.

Cel mai recent buletin săptămânal lansat de Institutul Superior de Sănătate arată că numărul persoanelor infectate cu noua variantă de coronavirus a crescut cu 8,8%.

Echipa de experți internaționali care monitorizează variantele de Sars-Cov-2 a redenumit noua variantă a Coronavirusului Eris, după planeta pitică descoperită în 2003, numită astfel în onoarea zeiței grecești antice a discordiei.

Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu noua variantă este în creștere, iar experții acordă o mai mare atenție subvariantei Eg.5.1, în creștere în Regatul Unit. Aproximativ 12% din cazurile de COVID de acolo sunt cu noua variantă, potrivit evz.ro.

„Se pare că vom vorbit destul de mult despre Eg.5.1, deoarece crește semnificativ în multe locuri. Pentru a facilita comunicarea, vom folosi porecla Eris pentru Eg.5.1”, a anunțat pe Twitter Ryan Gregory, profesor la Departamentul de Biologie al Universității din Guelph (Ontario), unul dintre cei mai activi oameni de știință în ceea ce priveşte variantele virusului, cel care a poreclit ”Kraken” subvarianta Omicron Xbb.1.5, nume care derivă de la monstrul marin mitologic cu tentacule lungi.

Biologul a precizat că nu se așteaptă că varianta Eris să provoace de una singură un val, însă este considerată o „supravegheată specială”.

Comenteaza