Revine panica COVID. OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie

Revine panica COVID. OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie

OMS susţine că numărul deceselor la nivel mondial provocate de COVID este inacceptabil de mare şi recomandă guvernelor să ia măsuri, precum obligativitatea purtării măştii de protecţie şi ventilarea spaţiilor închise, potrivit Sky News.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că virusul SARS CoV-2 „circulă liber" şi că numărul deceselor la nivel mondial este inacceptabil de mare. Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că subvariantele Omicron continuă să genereze noi valuri de cazuri, spitalizări şi decese în întreaga lume.

El a îndemnat guvernele din întreaga lume să implementeze măsuri precum folosirea măştii şi îmbunătăţirea ventilaţiei.

Numeroase guverne au renunţat aproape complet la restricţiile privind coronavirusul, în urma lansării cu succes a vaccinurilor. Totuşi, directorul general al organizaţiei a subliniat că pandemia „nu este nici pe departe încheiată".

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească - punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, care sunt încorsetaţi. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendinţa de creştere a numărului de decese", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Printre variantele şi subvariantele urmărite de OMS se numără BA.2.75 care a fost descoperită pentru prima dată în India în luna mai. Oamenii de ştiinţă spun că varianta ar putea fi capabilă să se răspândească rapid şi să ocolească imunitatea de la vaccinuri şi infecţiile anterioare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza