Rezidenţii clujeni se pregătesc de proteste

Rezidenţii clujeni se pregătesc de proteste
Aproximativ 2.000 de medici rezidenţi din Cluj ar putea să participe la protestele anunţate pentru luna septembrie. Potrivit sindicaliştilor, noua grilă de salarizare e discriminatorie, iar în ea sunt incluse sporuri doar pentru medicii primari şi specialişti.

„A avut loc o întâlnire în care toate sindicatele din sănătate, alături de organizaţiile profesionale au stabilit un calendar revendicativ, care va fi aprobat sau modificat de către organele naţionale ale fiecărui sindicat. Nemulţumirile sunt legate de noua grilă de salarizare pe care e inclus doar un anumit segment: medicii primari şi specialişti. Asistentele, rezidenţii şi personalul auxiliar nu există. Am trimis nemulţumirile noastre Ministerului Sănătăţii şi Guvernului în iulie, însă nu am primit vreun răspuns. Singura reacţie a fost că s-au înfiinţat comisii de lucru pe noua Lege a Salarizării, dar nu în forma în care a scos-o Ministerul, pe genunchi", a spus liderul sindicatului Sanitas Cluj, Ştefan Roman.

Potrivit calendarului, începând din 18 septembrie ar putea avea loc pichetări ale principalelor instituţii de la nivel local şi naţional, iar toate acţiunile de protest ar putea culmina cu o grevă generală.
Judeţul Cluj are 9.800 de angajaţi în sistemul medical, din care aproximativ 2.000 cu contracte pe o perioadă determinată.

Comenteaza