Rezultatele finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii sale, moarte după ce au mâncat pește. Ce arată analizele

Rezultatele finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii sale, moarte după ce au mâncat pește. Ce arată analizele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunţat rezultatul analizelor efectuate în cazul fetiţei de 4 ani şi al bunicei sale, care au murit după ce au consumat pește congelat cumpărat de la un magazin din sat.

O fetiță în vârstă de doar 4 ani și bunica ei au murit luni, după ce au avut simptome asemănătoare celor provocate de o toxiinfecţie alimentară, asta după ce cu o zi înainte au consumat mai multe produse, printre care și pește.

„În cursul zilei de 29.04.2024 s-a înregistrat un eveniment tragic în judeţul Călăraşi, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi în jurul prânzului bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică. La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă porc, mici, cârnaţi porc, coaste porc, gogoşi). Greţuri şi vărsături au avut doar fetiţa de 4 ani şi bunica acesteia”, a informat marţi Ministerul Sănătăţii.

În urma incidentului, au fost efectuate mai multe analize pentru a se afla dacă carnea de pește a fost cea care a provocat cele două decese.

Potrivit comunicatului emis de DSVSA Călărași, în ceea ce priveşte analizele efectuate pe probele luate din magazinul din comuna Spanțov, de unde a fost achiziţionat produsul, rezultatele sunt negative.

Vineri, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a comunicat oficial rezultatele finale de laborator în cazul morții fetiței de 4 ani şi a bunicei sale, ambele din comuna Spanțov: nu au fost găsite bacterii „cauzatoare de toxiinfecție alimentare” la produsele magazinului de unde a fost cumpărat peștele, ci în casa familiei.

„Pe probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici, pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative”, scrie în comunicatul DSVSA Călărași.

În schimb, potrivit Adevărul.ro, după ce „au fost prelevate probe şi la domiciliul familiei, din peștele și carnea preparate în casă”, acestea au ieşit pozitive la bacteriile din clasa Enterobacteriaceae. Citiți continuarea AICI

Comenteaza