Riscul valului 3: Dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește

Riscul valului 3: Dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește
| Foto: Adevarul

Valul 3 al epidemiei de COVID-19 este tot mai vizibil şi la noi în ţară. Cât de severe vor fi restricțiile care vor fi impuse? Depinde de cât de mare accent se va pune pe respectarea regulilor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, Virgil Musta, atrage atenția asupra pericolului valului trei al pandemiei și îndeamnă oamenii la respectarea regulilor, tocmai pentru ca restricțiile să nu devină mai severe.

"Dacă suntem precauți, pandemia poate fi ținută sub control. Sunt convins că asta se va întâmpla, astfel încât Paștele să fie tradițional și să nu trebuiască să luăm măsuri restrictive. Pentru asta însă, toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3, iar regulile să fie respectate.

Foarte probabil că dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa care e aproape închisă din cauza presiunii mari pe sistemul de sănătate care e în majoritatea țărilor europene. Cred că nu e suficient să discutăm în spital, ci trebuie discutat în comunitate cu factorii de decizie", a declarat Virgil Musta pentru Digi24

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza