România are vaccin, dar nu mai sunt doritori. Cîțu spune că sarcina Guvernului era să aducă vaccin, nu să-i și convingă pe oameni să se vaccineze

România are vaccin, dar nu mai sunt doritori. Cîțu spune că sarcina Guvernului era să aducă vaccin, nu să-i și convingă pe oameni să se vaccineze
| Foto: Spitalul Militar Central

Avem vaccin, dar oamenii nu se mai prea înghesuie să se imunizeze. Între timp, România împrumută miliarde de euro pe bandă rulantă, la dobânzi mari.

Conform vaccin.live 157.599 de români momentan sunt pe listele de aşteptare, iar capacitatea zilnică este de 113.820, ceea ce înseamnă că în maxim 2 zile ar trebui epuizată lista de aşteptare. Guvernul a adus vaccinuri, dar nu i-a informat suficient pe români cu privire la beneficiile acestora. Între timp teoriile conspiraţiilor au prins rădăcini adânci în bătătura ţării şi antivacciniştii au câştigat teren. 

Autorităţile anunţă că vom dispune cât de curând de peste 5.000.000 de doze. Problema ar fi să se mai găsească atâţia doritori. 

Premierul, Florin Cîțu, se scuză și spune că sarcina Guvernului era să aducă vaccin, nu să-i și convingă pe oameni că e bine să-l folosească. Cu toate acestea, vaccinul ar fi singura soluție de a redeschide economia țării. Asta dacă cel putin 50% dintre români s-ar imuniza. Între timp, România împrumută miliarde de euro pe bandă rulantă, la dobânzi mari, scrie AlephNews

„Vaccinarea este singura soluție de a ieși din această pandemie, avem acum dozele necesare, dacă avem succes putem să vaccinăm mai mult de 5 milioane de persoane la sfârșitul lunii mai. Intrăm într-o nouă etapă, în această campanie de vaccinare și trebuie să creștem ritmul”, a declarat Florin Cîțu.

Valeriu Gheorghiță spune că oamenii sunt reținuți față de vaccinare. „Oamenii nu au întotdeauna încredere în instituțiile statului, au mai degrabă încredere în membrii de familie, în prietenii lor, în medicul de familie. Pe măsură ce vom vaccina mai multe persoane și în jurul acelor persoane vor fi persoane vaccinate, puterea exemplului va fi foarte importantă”, a precizat Valeriu Gheorghiță. 

Comenteaza