Video România continuă vaccinarea cu AstraZeneca. Deputat de Cluj: „Autoritățile sunt incoerente pe acest subiect”

România continuă vaccinarea cu AstraZeneca. Deputat de Cluj: „Autoritățile sunt incoerente pe acest subiect”

Deputatul liberal clujean, Radu Moisin spune că îi va lăsa pe specialiști să se pronunțe pe tema vaccinării anti-COVID cu serul de la AstraZeneca.

Invitat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), parlamentarul clujean nu a vrut să-și mai dea cu părerea despre vaccinarea cu AstraZeneca, dar a afirmat că autoritățile din România sunt incoerente pe tema acestui subiect.

„Autoritățile centrale din România mi se par total incoerente pe acest subiect. Săptămâna trecută am avut o emisiune la ora 19:00, am fost întrebat despre AstraZeneca, citisem și eu informările oficiale pe care le-am primit noi în Parlament cum că totul este în regulă, și am susținut asta în emisiunea. La 10 minute după terminarea emisiunii am văzut faptul că s-a anunțat suspendarea unui lot din acest vaccin.

Din acest motiv, îi las pe marii specialiști de la nivel național, civili sau militari să se pronunțe pe acest lucru. Eu chiar nu vreau să dezinformez, să mint sau să panichez, chiar nu înțeleg tehnic dacă este adevărat sau nu că sunt probleme cu acest vaccin. Voi fi rezervat și nu vreau să dezinformez”, a declarat la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat, joi, concluzia sa cu privire la vaccinul AstraZeneca: este vorba despre un vaccin „sigur şi eficace”.

România va continua vaccinarea cu Astra Zeneca, a anunțat, luni seara, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Majoritatea țărilor din Europa au anunțat după raportul celor de la EMA, că vor relua și ele la rândul lor vaccinarea cu AstraZeneca.

Decizia ca România să continue vaccinarea cu serul Astra Zeneca a fost luată de către reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) în urma unei şedinţe extraordinare în care s-au analizat evenimentele la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

Vaccinarea cu serul Astra Zeneca a fost întreruptă în mai multe țări europene, pe fondul cazurilor de reacții adverse și decese. Germania, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Slovenia, Cipru, Danemarca, Norvegia, Islanda, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria sau Letonia, fie au ales suspendare totală a vaccinării, fie doar cea cu loturile care au avut probleme.

Cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată. Trebuie avut în vedere că aceste tulburări au diferite cauze și pot apărea independent de administrarea vaccinului. În prezent, experții de la nivel european analizează cu maximă rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili dacă există o relație de cauzalitate între administrarea vaccinului și aceste evenimente.

Comenteaza