România, înroșită de COVID. Medic: 20.000 de români urmează să moară

România, înroșită de COVID. Medic: 20.000 de români urmează să moară

Epidemiologul Octavian Jurma compară situația pandemiei din România din vară, când toate județele erau în scenariul verde, cu cea de acum, când toate au ajuns în scenariul roșu, cu o singură excepție.

Medicul şi cercetătorul Octavian Jurma spune că ceea ce se întâmplă acum în România este rezultatul "campaniei de relaxare din vară" și îi sfătuiește pe români să urmeze sfaturile medicilor, să se vaccineze, să poarte mască și să se autoizoleze în caz de infectare.

"Tineti minte in vara cand v-am aratat o harta perfect verde si v-am anuntat ca e ultima zi in care toate judetele se afla sub 0.1 la mie?

Ei bine azi sunt nevoit sa harta cu ultimul judet care se mai afla oficial sub 3 la mie. Maine toata judetele vor fi oficial rosii si se implineste profetia aparent absurda din 23 iulie.

Decizia ca harta sa arate asa in octombrie a fost luata in iunie cand a fost abandonata campania de vaccinare si inlocuita cu campania de relaxare", a scris epidemiologul pe Facebook.

România, înroșită de COVID. Medic: 20.000 de români urmează să moară

Medicul spune că s-a ajuns aici din cauza relaxărilor din vară și a eșecului campaniei de vaccinare, pentru care dă vina pe autorități.

"Campania de relaxare a invins insa abia astazi ultimele ramasite de rezistenta medicala si devine oficial campanie de infectare prin impunerea vointei politice in detrimentul celei medicale. De azi guvernul a renuntat la "specialisti" pe care ii invoca pana acum.

Astazi cizma politica a inchis pana si gura Institului National de Sanatate Publica (INSP). Medicii si spitalele sunt acum bagati in carantina (la propriu) pentru ca restul populatiei sa se relaxeze in continuare si sa nu tulbure campania de infectare.

Un bancher si echipa sa de activisti politici, l-au invins pe epidemiolog si echipa sa de medici. Politicienii pazesc acum tara de medicii care vor sa opreasca pandemia.

Probabil ca dupa doza halucinogena de relaxare mioritica Guvernul, Presedintele si Parlamentul cred ca sanatatea publica inseamna infectarea publica. Probabil isi inchipuie ca mandatul lor este sa asigure triumful Pandemiei prin infectarea obligatorie a poporului.

In aceasta nota are sens ceea ce fac. In orice alta nota ceea ce fac ar fi act genocidal de eutanasie asumata politic. Inseamna ca ei cred ca fac bine poporului lasand pandemia sa decimeze poporul. Probabil isi inchipuie ca cei care vor supravietui se vor grabi la urne dupa ce vor isi vor ingropa parintii, fratii si copiii.

Dupa ce au inregistrat in vara un imens succes pentru pandemie prin esecul campaniei de vaccinare, guvernul reueste acum pentru prima data in istoria pandemiei din Romania sa dea foc la toata tara.

Astazi toate judetele au trecut peste incidenta standard de 3 la mie si 22 de judete (peste 50%) au o incidenta peste 6 la mie. Maine si Covasna va depasi oficial 3 la mie. Niciodata nu au am avut toate judetetele in scenariu rosu, niciodata pana maine.

Jurnalisti din toata lumea se intreaba de ce nu declara Romania stare de urgenta dar isi trimite bolnavii in strainatate pentru ca nu mai au loc din tara. Raspunsul e simplu, pentru ca nu exista nici o urgenta, campania de infectare este un succes incomparabil mai mare decat campania de vaccinare.

Credeti ca glumesc, dar o sa se laude la final "vedeti ca am scapat de pandmeiei si fara vaccin sau carantina". Cei 20,000 de romani care urmeaza sa moara fac parte din categoria "oricum mureau" pentru politicienii nostri.

Ce putem face noi? Acelasi lucru pe care ar trebuit sa il facem in vara, sa nu mai credem minciunile politicienilor si sa urmam sfatul medicilor.

Vaccineaza-te, poarta masca si intra in izolare relativa (lock-down personal). Asa vei trece cu bine prin val si vei ramane in viata sa le cerem raspunsuri pentru mortii nostri celor care acum ne obliga sa ii infectam", a mai scris medicul.

 

Comenteaza