România va produce un nou vaccin antigripal. Reapare și celebrul Polidin

România va produce un nou vaccin antigripal. Reapare și celebrul Polidin

Florin Oancea, Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino” a declarat, marți, într-o conferință de presă că instituția va dezvolta un produs de tip Polidin și un vaccin gripal.

Oancea a precizat că, în prezent, pentru vaccinul gripal este în desfășurare un experiment pe 200.000 de ouă embrionate.

"Vom continua modernizarea ariei, pentru transformarea ei într-o zonă experimentală de microproducţie strategică", a explicat el.

Potrivit lui Oancea, în procesul de obţinere a acestui produs s-au analizat și motivele pentru care a fost suspendată producţia de vaccin antigripal, la "Cantacuzino", în 2013. "Știm că, în 2011 - 2013, au fost probleme cu acest vaccin, atât ţinând de produsul în sine, cât și de aria de producţie.

Ce încercăm acum e să avem un produs sigur. (...) Sper ca la sfârșitul acestui an să avem un produs sigur", a spus directorul institutului.

În funcţie de testări, este posibil ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă anul viitor, a adăugat Florin Oancea. Produsul Polidin va fi readus pe piaţă ca supliment alimentar, a indicat el.

Comenteaza