Românii care lucrează în sistemul sanitar din Marea Britanie vor fi printre primii vaccinaţi anti-COVID. Însă nu toţi sunt dornici

Românii care lucrează în sistemul sanitar din Marea Britanie vor fi printre primii vaccinaţi anti-COVID. Însă nu toţi sunt dornici

Marea Britanie este prima ţară care începe vaccinarea anti-COVID. Românii sunt a zecea cel mai frecvent întalnită naţionalitate în rândul personalului medical britanic. Aproximativ 4.731 români lucrează în sistemul medical.

Marea Britanie începe vaccinarea împotriva COVID-19, iar românii care lucrează în sistemul medical sunt printre primii europeni care vor beneficia de imunizare. Deşi toată lumea aşteaptă serul care să ne scape de noua maladie, există încă multe semne de întrebare legate de rapiditatea cu care vaccinul a apărut pe piaţă.

Nicoleta s-a mutat în Marea Britanie în 2016. Tot de atunci, lucrează ca asistentă medicală la un centru pentru tratarea persoanelor cu afecţiuni psihice. Luna aceasta ar urma să beneficieze de vaccinul anti-COVID. Vaccinarea ar trebui să fie pe bază de voluntariat. Nicoleta povesteşte, însă, că tonul patronilor a fost unul imperativ.

"Oficial, fiecare membru al staffului a primit un mail, cum că trebuie să ne vaccinăm şi, spunând printre rânduri, că dacă se refuză această vaccinare, angajaţii vor primi mai puţine ore. 80% din acel care-home nu vor să-l facă", spune Nicoleta, care refuză să fie printre primii vaccinaţi. Aceasta mai spune că a fost de două ori infectată cu SARS-CoV-2, aşa că are deja imunitate.

"Eu zic că sunt protejată exact în acelaşi procentaj, protecţia pe care mi-o oferă şi vaccinul. Eu, personal şi, probabil, toate asistentele şi tot personalul, suntem într-un sindicat. Un sindicat privat pe care-l plătim separat, şi, probabil, o să cer o altă opinie să vedem în ce fel ne pot obliga", mai adaugă asistenta medicală, citată de Mediafax.

Comenteaza