Salariile majorate de la stat atrag mai mulți medici. Examen de rezidențiat la Cluj

Salariile majorate de la stat atrag mai mulți medici. Examen de rezidențiat la Cluj

8.500 de absolvenţi de medicină vor susţine, duminică, concursul de intrare în rezidenţiat, în şase centre universitare, potrivit Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici s-au înscris pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

Anul acesta, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare de la 4.000 la 5.415, potrivit MEDIAFAX.

„Ne-am pregătit pentru desfăşurarea rezidenţiatului. În 2018 am crescut numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs şi am corelat numărul lor cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialităţi deficitare - epidemiologie, medicină de familie - pentru că avem un deficit de medici epidemiologici în spitale, dar şi de medici de familie în zonele rurale”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Aceasta a mai spus că în 2018 se înregistrează cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care s-au înscris la concurs.

„După o analiză am constatat că, alături de creşterea numărului de locuri, ultimele măsuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, şi mă refer aici la creşterea salariilor medicilor şi programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au făcut ca medici care s-au îndreptat spre alte domenii, ca de exemplu industria farma, să dorească să lucreze în unităţile sanitare”, a declarat Sorina Pintea.

În sesiunea din acest an, cei 8.419 tineri medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor concura pe 5.415 locuri şi posturi. 4.730 de locuri sunt pentru medicină, 406 pentru medicină dentară, 225 pentru farmacie, iar 54 sunt pentru ministere cu reţea sanitară proprie.

Concursul de intrare în rezidenţiat se va desfăşura în șase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş, Timişoara și are aceleaşi metodologie de organizare, tematică şi bibliogafie ca şi anul trecut.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza