Sătenii scapă de platformă şi se pot programa prin telefon la cel mai apropiat centru

Sătenii scapă de platformă şi se pot programa prin telefon la cel mai apropiat centru
| Foto: Facebook

Valeriu Gheorghiță a anunţat că se schimbă strategia de vaccinare pentru românii de la sate. Mai precis se va promova în următoarea perioadă programarea directă, telefonic, la cel mai apropiat centru de vaccinare. 

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunţat cum este modificată din mers campania de vaccinare anti-COVID, pentru ca tot mai mulți români să fie imunizați. El a explicat că, la sate, oamenii ar putea fi atrași inclusiv prin acel consult medical care are loc înainte de injecție.

Medicul militar a explicat cum va fi schimbată strategia de vaccinare pentru românii din mediul rural: „Tocmai pentru că ne dorim o ușurare a accesului la vaccinare, vom promova foarte mult programarea directă, telefonic. Operatorul de call center (021.414.4425) va face programarea în centrul în care persoana dorește. Deja funcționează, dar este insuficient exploatată. Operatorul va programa direct și va transmite când trebuie persoana să se prezinte la vaccin”, explicat joi seară la Digi24.

„Pentru mediul rural, dar nu numai, ne dorim să creăm acele oficii de programare în multe din instituțiile statului care sunt foarte accesate, primării, să existe un ghișeu în care să se poată face programări la vaccinare. S-a eliminat acea limită de 9 persoane care puteau fi înscrise de pe un singur cont. În momentul de față se pot înscrie nelimitat. În felul acesta aș face un apel către cei care vor să susțină campania să ajute în această etapă.

Suplimentar, tot pentru mediul rural, ne dorim să existe și posibilitatea de programare directă. Fie dedicăm un interval orar în a doua parte a zilei când oamenii se pot prezenta direct, în mod deosebit persoanele peste 65 de ani”, a completat medicul Valeriu Gheorghiță.

Comenteaza